Международен треньорски семинар бе открит в НСА

Днес 2 октомври 2023г. в Национална спортна академия „Васил Левски“ бе открит международен треньорски футболен семинар KELME България 2023.

Приветствие  към участниците поднесоха Ректора на НСА проф. Николай Изов и Декана на ФС проф. Красимир Петков.

Семинара бе открит от доц. Емил Атанасов – Директор на Треньорската школа към БФС.

Организатори са:

Българската треньорска школа по футбол към БФС в партньорство с Буцефал Спорт Мениджмънд.

Цели на събитието са представяне на съвременните тенденции, перспективи и насоки за усъвършенстване на тренировъчния процес както и създаване на нови контакти.

Участието в семинара дава възможност да бъде подновена валидността на треньорските футболни UEFA Pro, A, B – лицензи.

Семинарът е съобразен с учебната програма за продължаващо обучение, съгласно Конвенцията на УЕФА за взаимно признаване на треньорската квалификация

Събитието се провежда  на 2 и 3 октомври 2023г. в Национална спортна академия „Васил Левски“ с домакин Българската треньорска школа по футбол и представя най-съвременните тенденции, перспективи и насоки за усъвършенстване на тренировъчния процес.

Участниците имат уникална възможност да почерпят опит от инструктори и експерти от световен ранг, сред които Петър Шраинер (бивш главен координатор на ДЮШ на Шалке 04, автор на множество методически книги и лектор в над 30 държави), Ерен Йълмаз (треньор в ДЮШ на Борусия Дортмунд), Атанасиос Терзис (един от най-изтъкнатите футболни методисти и един от най-издаваните автори на треньорска литература в световен мащаб), Стивън Турек (треньор в академията на Хановер 96, специализиран в анализа и развиването на съвременните тактически постройки) и др.

Семинарът ще включва теоретични и практически занимания, а сред участниците ще са селекционерите на младежката и различните юношески формации на България – Александър Димитров, Йордан Петков, Тодор Симов, Калоян Георгиев, както и селекционерът на женския национален отбор Силвия Радойска.